29 Haziran 2012 Cuma

Mc Donalds Bayiliği Almak Mc Donalds Bayilik Koşulları




Ray Kroc, 52 yaşındayken tüm yaşamının birikimlerini milk shake üreticisi Multimixer’ın yetkili satıcısı olmaya yatırdı. California’da aynı anda 8 Multimixer çalıştıran Dick & Mac Mc Donald’ın McDonald’s hamburger standını duyduğunda arabasına atlayarak batıya doğru yola çıktı. Yıl 1954’tü. Ray Kroc daha önce bu kadar çok insana bu kadar hızlı servis verildiğini hiç görmemişti. Birkaç Mc Donald’s restaurantı açma fikrini Mc Donald’s kardeşlere açtı, onları herbirine 8 Multimixer’ini satabileceğine ikna ederek. "Bizim için kim bunları işletebilir?" dedi Dick McDonald. Well," Kroc cevapladı, "neden ben olmayayım?"
Ray Kroc opened the Des Plaines, Illinois restaurant in 1955 and never looked back. In 1965 McDonald's went public with the company's first offering on the stock exchange. In 1967, the first McDonald's restaurant outside the United States opened in Richmond, British Columbia. In 1968, the Big Mac® sandwich was introduced, followed by the Egg McMuffin® breakfast sandwich in 1973.
Bugün dünya üzerinde günde milyonlarca kişiye hizmet veren onbinlerce McDonald’s restaurantı var. Mc Donald’s’ın inanılmaz büyüme ve başarısı Mc Donald’s’ı ilk gördüğünde Ray Kroc’un aklından geçen “Bu her yere gidebilir,” düşüncesiyle özetlenebilir.



McDonald's zincirinin yüksek kaliteli bir iş organizasyonu olarak tanınması ve en iyi lisans imkanlarından birisi olmasının temel nedeni, başarısının büyük oranda işletmecilerinin üstün niteliklerine dayanmasıdır. Tabii, bu başarıyı pekiştiren diğer unsur, hemen hemen hiçbir işletmenin sağlayamadığı yüksek kalitede verilen McDonald's eğitim ve destek programlarıdır.
Diğer üstün özellikler dışında işletmecilerimizden beklediğimiz temel özellikler şunlardır:
  • Girişimci bir ruh ve başarma tutkusu.
  • Özellikle insan yönetimi ve finansal yönetimde geniş tecrübeler.
  • Tüm zaman ve gücünü restoran yönetimi için harcama isteği ve imkanı.
  • Askerliğini tamamlamış olmak.
  • Katılıma bağlı olarak 6 - 8 ay süren eğitim programını tamamlayabilmek.
  • McDonald's işletmeciliğinin gerektirdiği yatırımları karşılayabilecek finansal imkanlara şahsen sahip olmak.
  • Hareketlilik.

MCDONALD'S LİSANSI ALMANIN AVANTAJLARI
McDonald's işletmecisi olmak, size verilecek eğitim ve destekler sonucu başarılı bir iş sahibi olabilme imkanı yanında birçok avantajlar da getirecektir.
Kendi İşinizin Sahibi Olmak
McDonald's işletmecisi olmanız, bir yandan kendi işinizin sahibi olurken bir yandan da McDonald's uzmanlığı ve deneyimini yanınıza almanız, dolayısıyla da risklerinizi büyük ölçüde azaltmanız demektir.
Alacağınız Destek ve Servisler
Tüm işletmecilere birinci günden başlamak üzere verilen yoğun ve kaliteli eğitimler, bilgilendirme ve danışma hizmeti, ulusal ve lokal pazarlama destekleri, mal ve hizmet standartlarının sürekliliğini sağlamaya yönelik malzeme alımı ve kalite kontrol hizmetleri, ekipman tasarım ve yerleştirmesi, ürün araştırma ve geliştirme gibi; ama bunlarla sınırlı kalmayan, McDonald's eksperlerinin size sağlayacağı destek ve hizmetler.
Zengin İnsan İlişkileri
Tam bir takım çalışması yaptığınız ekibiniz ile olan ilişkilerinizden müşterilerinize uzanan insan ilişkileriniz, sizde keyifli bir tatmin yaratacaktır.
McDonald's Başarısına Katkıda Bulunabilme Fırsatı
McDonald’s işletmecileri, sadece sistemi en iyi şekilde uygulayan değil, aynı zamanda sistemin mükemmelleştirilmesi konusunda da aktif rol alan kişilerdir. İşletmeciler ayrıca, yeni ürünler geliştirme konusunda da önemli roller üstlenmişlerdir. Örneğin McDonald's’ın en başarılı ürünlerinden Big Mac, bir McDonald's işletmecisi tarafından yaratılmıştır.
Kişisel Tatmin
McDonald's ile beraberliğiniz hem kendi işletmenizin patronu hem de uluslararası bir organizasyonun üyesi olmanın getireceği kişisel tatmini sağlayacaktır.
Kişisel ve Profesyonel Gelişim
McDonald's'ın size sağlayacağı sağlam bir işletme deneyimi ve eğitimden dolayı üstün bir profesyonel gelişim sağlayacaksınız.
Kısacası, bir tarafta başarma tutkusu ile dolu girişimci bir ruh, diğer tarafta McDonald's ve üstün avantajları, sağlıklı ve kârlı bir yatırım için gerekli tüm unsurları barındıran sağlam bir temel oluşturacaktır


Bayilik Sistemi
McDonald's, kendi geliştirdiği restoranların işletmeciliğiyle ilgili lisans verir.
Verdiğimiz lisans, işletmecimizin bizim adımız ve markamız altında ticari
faaliyette bulunmasına hak tanır.

  • McDonald's, işletmeciliği sadece şahsın kendisine verir. Bu kişi başkalarıyla parasal ya da başka şekilde ortaklık içinde olamaz. Şirketlere işletmecilik veremez.
  • İşletmecimiz, tüm zaman ve gücünü restoranın işletilmesine ve idaresine ayırması gerektiğinden; başka işlerin sorumluluğunda ya da yönetiminde olamaz.
  • İşletmecilerimiz her zaman işinin başında olan işletmecilerdir, uzaktan idare edenler değildirler.
  • McDonald's bir bölge imtiyazı vermemektedir, verilen lisans yalnızca bir restoranın işletmeciliği ile sınırlıdır.
  • Yatırım maliyeti restoranın tipine ve büyüklüğüne bağlı olmakla birlikte 400.000- 500.000 USD + KDV arasındadır.
  • İşletmeci adayı ile 10 yıllık sözleşme yapılır. İşletmeci adayı, McDonald’s’a 30.000 USD + KDV başlangıç ücreti öder.
  • İşletmecilerimiz, lisans aldığı süre boyunca, aylık net satışları üzerinden belli bir yüzde geliştirme ücreti ve isim hakkı ücreti ödemektedir.
McDonald's, genişleme stratejilerine uygun olarak, Türkiye genelinde nerelerde restoran açılacağını bir öncelik sırasına koyar ve uygun bir emlak bulunabildiği takdirde gayrimenkul’ü kiralar veya satın alır. Tadilat projeleri, inşaat işleri, dekorasyon ve ekipmanının tespiti McDonald's tarafından yapılır. İşletmecimiz restoranın başına geçerken mutfak ekipmanı, oturma grupları, dekor ve iç-dış reklam panoları gibi eşyaların yatırımını yapar. Bu yatırım, restoranın büyüklüğüne göre değişmektedir.

Mc Donalds bayiliği almak için:





Başvuru formu : http://www.mcdonalds.com.tr/Kurumsal/Franchising/Basvuru/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2011 Mixx Blogger Template - Blogger Templates by BloggerReflex

Sponsored by: Trucks | SUV | Cheap Concert Tickets