29 Haziran 2012 Cuma

Kfc Bayiliği Almak Kfc Bayilik Koşulları Bayilik Şartları


Genç Aşçıdan KFC’nin Ünlü Albay’ına

Albay Harland Sanders öncülüğünde kurulan Kentucky Fried Chicken, zamanla büyüyerek, bugün dünyada 110’dan fazla ülkede, senede bir milyardan fazla servis edilen “parmak ısırtan lezzet”iyle dünyanın en büyük hızlı gıda zincirlerinden biri konumuna gelmiştir. Ancak bu başarı kolay elde edilmedi.
1896’da Sanders’ın babasının ölümünden sonra, annesi çalışmaya başladı. 6 yaşında olmasına rağmen genç Sanders, daha küçük yaştaki kardeşleriyle ilgilenme ve ailenin yemeğini yapmakla sorumluydu. Bir sene sonra, birçok yöresel yemeğin uzmanı haline geldi. Gelecek 30 senelik süreçte Sanders, tramvay kondüktörlüğünden sigorta pazarlamacılığına birçok işle uğraştı, ancak bütün bu tecrübelerinin sonucunda geriye kalan aşçılık yeteneği oldu.

Aşçı Albay Oluyor

1930’da, 40 yaşındaki Sanders Corbin, Kentucky’de bir benzin istasyonu işletirken, benzin almak için duran aç yolculara yemek pişirmeye başladı. Henüz bir restoranı yoktu, bu yüzden müşteriler Albay’ın, istasyondaki mütevazi yaşam alanında bulunan kendi masasında yemeklerini yiyeceklerdi. Meşgul ve boş zamanı bulunmayanlar için aile menüleri oluşturdu. Sanders’ın ünü günden güne yayılırken, Vali Ruby Laffoon onu 1935’te, eyaletin mutfağına yaptığı katkılardan ötürü bir Kentucky Albay rütbesi verdi.
Daha fazla insanın sadece yemek yemek için gelmeye başlamasıyla kapasitesini artırmak amacıyla sokağın karşısına taşındı. Gelecek 10 yıl içerisinde, bugün halen kullanılan 11 baharatlı gizli karışımını ve temel pişirme tekniğini mükemmelleştirdi.

Albay'ın Eşsiz Tarifi Dünyaya Yayılıyor

1955’te kızarmış tavuğunun kalitesinden artık tamamen emin olarak Albay, kendini tavuğunun franchising işini geliştirmeye adadı. 10 yıldan az sürede Sanders, Amerika ve Kanada’da 600’den fazla KFC franchise restoranına sahip oldu ve 1964’te Amerikan şirketindeki hisselerini 2 milyon $ karşılığında bir grup yatırımcıya sattı.
Yeni sahiplerinin bünyesinde, Kentucky Fried Chicken şirketi hızla büyüdü. 1966’da halka açıldı, 1969’da New York Menkul Kıymetler Borsası’nda listelere girerek 1986’da PepsiCo, Inc. tarafından satın alındı. 1997’de, PepsiCo, Inc. yan kuruluşu olan, KFC’nin de dahil olduğu hızlı servis restoranlarını, bir bağımsız restoran şirketi çatısı altında toplayarak, Tricon Global Restaurants, Inc.’i kurdu. Bugün, restoran şirketi (artık YUM! Brands, Inc. adı altında) 110 ülkeden ve bölgeden fazla 35,000 şubesiyle dünyanın en büyüğü konumundadır.

Kfc Bayiliği Almak İçin:
Müşteri Hizmetleri: 444 3 555
Genel Müdürlük: Asker Ocağı Caddesi Süzer Plaza, No:9 Kat:S2 34367  Elmadağ Şişli/İSTANBUL
Tel:(212) 275 14 63     Fax:(212) 245 38 40
İş Başvurularınız İçinhr@turkent.com.tr




Kfc İletişim Formu : http://www.kfcturkiye.com/contactus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2011 Mixx Blogger Template - Blogger Templates by BloggerReflex

Sponsored by: Trucks | SUV | Cheap Concert Tickets