28 Haziran 2012 Perşembe

Turkcell Bayiliği



Türkiye'de GSM temelli mobil iletişim, Şubat 1994'te Turkcell'in hizmete girmesiyle başladı. 27 Nisan 1998'de T.C. Ulaştırma Bakanlığı ile 25 yıllık GSM lisans anlaşması imzalayan Turkcell, abonelerine sunduğu mobil ses ve veri iletişimine dayalı hizmetlerin çeşitliliğini, kalitesini ve buna bağlı olarak abone sayısını da artırarak gelişimini sürdürmüştür. Turkcell kurulduğu günden bu yana 30 Haziran 2006 itibarıyla, lisans bedeli hariç olmak üzere sadece Türkiye'de 6 milyar Amerikan Doları yatırım yapmıştır. 31 Aralık 2006 itibarıyla 32,2 milyon aboneye sahip Turkcell sadece Türkiye'nin lider operatörü olmakla kalmayıp, Avrupa'nın da ilk üç GSM operatöründen biri olma başarısına ulaşmıştır.
Hisseleri 11 Temmuz 2000'de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve New York Stock Exchange'de (NYSE) eşzamanlı olarak işlem görmeye başlayan Turkcell, NYSE'ye kote olan ilk Türk şirketi unvanını kazanmıştır.
Bir Dünya Şirketi...
Turkcell'in yurtdışında da yatırımları bulunmaktadır. Turkcell'in Fintur aracılığıyla sahip olduğu Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan ve Moldova'daki iştirakleri 30 Haziran 2006 itibarıyla 6,6 milyon aboneye, Kuzey Kıbrıs'taki iştiraki 200 bin civarında aboneye ulaşmıştır. Turkcell'in Ukrayna'da çoğunluk hissesine sahip olduğu Astelit şirketi life:) markası ile Şubat 2005'de GSM hizmetleri vermeye başlamıştır. life:) 30 Haziran 2006 itibarıyla 3,91 milyon aboneye sahiptir.
Turkcell, Türkiye'nin ve bölgenin lider operatörü konumuyla 2003 yılı başında GSM Association Yönetim Kurulu'na girmiştir. 214 ülkeden 690'e yakın üyesi ve bu üyelerin temsil ettiği 2 milyar'ı aşkın aboneyle, dünya mobil iletişim piyasasını temsil eden GSMA'nın 23 kişilik yönetim kurulunda Turkcell ile birlikte Vodafone, Orange, NTT DoCoMo, AT&T Wireless gibi dünyanın dev GSM operatörleri de bulunmaktadır. Turkcell, uluslararası GSM sektörünü yönlendiren, koordine eden ve operatörlerle cep telefonu üreticilerini, uygulama geliştiricilerini ve içerik/servis sağlayıcılarını aynı platformda buluşturan GSMA'deki konumuyla, küresel gelişmeleri çok yakından takip etme ve yeni küresel stratejilerin belirlenmesinde aktif rol alma olanağı bulmaktadır.
Turkcell geniş kapsama alanı ve yurtdışında kullanım hizmetlerinin yaygınlığıyla abonelerine Türkiye'nin her yerinden ve dünyanın dört bir yanından mobil iletişim hizmetlerine erişim olanağı sunmaktadır. Turkcell, gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye'de nüfusu 5,000'in üzerindeki yerleşim merkezlerinin tamamını kapsama alanı altına almıştır. 15 Haziran 2007 itibariyle 194 ülkeden 554 operatörle yaptığı anlaşmalar sonucu yurtdışında kullanım da dünyanın önde gelen operatörleri arasında yer alan Turkcell, ayrıca, GPRS dolaşımda 116 ülkeden 285 operatörle yaptığı anlaşmalarla dünyanın zirvesinde bulunmaktadır.

Turkcell bayiliği almak için aşağıdaki iletişim bilgilerinden turkcell ile görüşmeniz veya internet sitesinden ulaşmanız gerekmektedir

Telefon : 444 0 532



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2011 Mixx Blogger Template - Blogger Templates by BloggerReflex

Sponsored by: Trucks | SUV | Cheap Concert Tickets